Loading Events
  • This event has passed.

Veleučilište Baltazar Zaprešić prošlog je tjedna održalo svečanu dodjelu međunarodnih certifikata International Project Management Associationa (IPMA) za studente specijalističkog diplomskog stručnog studija Projektni menadžment.

Dodjelu certifikata vodili su prodekanica prof. dr. sc. Ljubica Bakić-Tomić, predsjednik Hrvatske udruge za upravljanje projektima (HUUP) prof. dr. sc. Mladen Radujković, v. d. voditelja specijalističkog diplomskog stručnog studija Projektnog menadžmenta dr. sc. Zlatko Barilović i doc. dr. sc. Igor Vrečko.

Trenutačno je u svijetu nekoliko stotina tisuća osoba s certifikatima sukladno IPMA-inu Four Level certifikacijskom sustavu. Certificiranje studenata Projektnog menadžmenta odvija se u suradnji s Hrvatskom udrugom za upravljanje projektima, s kojom Veleučilište surađuje od 2009. Hrvatska udruga za upravljanje projektima predstavnica je Hrvatske u IPMA-i, koja okuplja nacionalne članice iz 70-ak država svijeta. Do sada je IPMA-ine certifikate steklo 270 studenata Projektnog menadžmenta našeg Veleučilišta.

Osim certificiranja, dosadašnja suradnja Veleučilišta Baltazar Zaprešić s HUUP-om urodila je i brojnim drugim zajedničkim projektima. Neki su od najznačajnijih organizacija znanstveno-stručnih skupova s temama vezanim uz menadžment i projektni menadžment, održanih 2011. i 2014. u Zagrebu, i suorganizacija 27. IPMA-ina svjetskog kongresa u Dubrovniku 2013. Također, posebno možemo izdvojiti i projekte u kojima tijekom studija sudjeluju studenti Projektnog menadžmenta, a u okviru organizacije mladih projektnih menadžera pod nazivom IPMA Young Crew Croatia, a koja djeluje u sklopu HUUP-a.

Veleučilište Baltazar Zaprešić bilo je prva institucija u Republici Hrvatskoj s oznakom IPMA REG, koja potvrđuje usklađenost specijalističkog diplomskog stručnog studija Projektni menadžment s IPMA-inim pravilima. Studij Projektnog menadžmenta pokrenut je 2005. (kao prvi studij takvog tipa u Republici Hrvatskoj), a dosad je na njemu diplomiralo više od 1000 studenata.

Foto galeriju s dodjele certifikata pogledajte ovdje.